Az Alapítvány célja

Az Alapítvány célja


A Jövő Értelmiségéért Alapítvány célja olyan fiatalok támogatása, akik valamilyen körülmény miatt erre rászorulnak. Elsősorban természetbeni támogatást nyújtunk az étkezés, tanulás, kollégiumi elhelyezés anyagi terheinek átvállalása révén. Tudjuk, hogy sokan vannak, akiknek kis segítség is sokat jelent. A támogatást az iskolákkal, a diákokat közelről ismerő pedagógusokkal egyeztetve juttatjuk el azokhoz, akiknek valóban szükségük van rá. Anyagi támogatáson túl is – például nyári tábor szervezésével – szeretnénk a magunk lehetőségeihez mérten segíteni a diákokat, hogy a közösségen belül az értelmiségi szerepre felkészülhessenek.

Támogatásainkat a középiskolás korúaknak szánjuk. Jelenleg a Baár-Madas Református Gimnázium és a kárpátaljai Nagyberegi Református Líceum diákjai közül választjuk ki azokat, akik tanári, illetve lelkészi ajánlás birtokában kérik segítségünket.

A középiskolás kor egy rendkívül fogékony időszak. Bízunk abban, hogy az önzetlen adományok közvetítésével nyújtott támogatásaink valóban segíteni fogják a fiatalokat abban, hogy a jövő értelmiségének gondolkodó tagjaivá váljanak.